Minulla meni koko tammikuu miettiessä onko mitään uudenvuodenlupausta minkä haluaisin, tai edes voisin itseni tuntien tehdä. Ystäväni ovat lupailleet mitä uskomattomampia asioita, lupasipa joku hullu olla koko vuoden 2014 ilman yhtään karkkia, pitsaa ja alkoholia ja kuntoilla joka päivä! Itselläni lupaus olisi voimassa korkeintaan päivän. 

Mutta vihdoin keksin, mitä haluan luvata. Haluan luvata pitää parempaa huolta itsestäni. Ei, vaan lupaan pitää parempaa huolta itsestäni. Lupaan rakastaa itseäni. Enkä tarkoita nyt mitään rakastan läskejäni lööperiä, koska hanuristahan ne ovat, vaan sitä, että läskeistäni huolimatta rakastan kehoani, joka on huolenpidon arvoinen. En raiskaa sisuskalujani enää kymmenellä kahvikupillisella päivässä ellei se tunnu hyvältä. Ja voiko joku rehellisesti sanoa, että kofeiinin aiheuttama päänsäryn sekainen korvien tinnitus tuntuu hyvältä?  En syö suklaata joka päivä ellei se tunnu hyvältä. Lupaan syödä suklaata, kun haluan ja lopettaa, kun haluan. Joskus levy, joskus pala. Lähden kävelylle, kun haluan ja pysyn sohvalla kutomassa, kun en halua. Ympäröin itseni ihmisillä joilla haluan ja joiden tapaamisesta tulee hyvä mieli. Rakastan ketä haluan.

Kuulostaa melko itsestään selvältä, mutta viime vuonna en juurikaan noudattanut tätä. Viime vuosi meni henkisten vaurioiden tutkimiseen ja keho jäi täysin huolenpitoa vaille. Keskityin ainoastaan pieniin elämän perusasioihin, kuten järjissä pysymiseen. Ainoa mieltä ja kehoa vaaliva saavutukseni viime vuonna oli itkeminen. Tänä vuonna keskityn nauramiseen, koska sen jälkeen tuntuu lähes yhtä hyvältä, kuin itkemisen jälkeen. Hoidin surua myös suklaalla, ja se on aina huono idea, joskin toimi kohtuullisesti, koska olen jo huomattavasti iloisempi.

Tänä vuonna palaan perusasioihin, kuten lepäämiseen, normaaliin ruokaan ja ulkona liikkumiseen. Pidän taloudestani ja talostani huolta. Pidän lapsistani ja rakkaistani huolta ja olen siellä, missä minua tarvitaan ja missä minun kuuluu olla. Pidän itsestäni ja jaksamisestani huolta. En enempää enkä vähempää lupaa vuodelle 2014.