Aloitin bloggaamisen erään Facebook-ystäväni vinkistä. En ollut koskaan suunnitellut asiaa aiemmin, vuosia sitten tapahtunut tosikkomaista yhden kirjoituksen kokeilua lukuunottamatta, mutta alitajuisesti olin täysin valmis ja tartuin hetkeen. En ole seurannut koskaan kenenkään blogia, häpeäkseni. Mutta pidän kolumneista, varsinkin sarkastisista ja siitä varmasti syy ajoittain viljelemääni mustaan huumoriin.

Jokaisella ihmisellä on jokin asia mikä tapahtuu helposti - toiset oppivat rumpujen soiton nopeasti, toiset saavat viherkasvit kukoistamaan, toiset ymmärtävät kangasta ja niin edelleen. Itselläni sanat tulevat kuin kookaupan plussapallot mainoksessa: plop plop plop. En ole mikään Nobel-tason kirjailija, en edes kirjoittaja ja koulussa en ollut äidinkielentunnilla kympin oppilas. Tai edes ysin. Paitsi sillä yhdellä kurssilla lukiossa jonka Evans piti. Siunattu nainen. Yhdyssanat tuottavat ongelmia, pilkkujen kanssa on välillä kiistaa ja sitaattien kanssa saa tosissaan välillä painia.

Teininä kirjoitin paljon runoja, sydän olisi räjähtänyt muuten. Tässä suora ote eräästä kirjoituksestani, turhautuneesta, mutta kauniista teinirakkaudesta vuodelta 1992:

 

"Sivelin huuliasi ja nuolaisit sormenpäitäni hellästi...hymyilimme...
Lähestyimme ja huulemme kohtasivat toisensa. Maistelimme toisiamme
ja huulemme rakastivat toisiaan...kielemme tunnustelivat toisiaan ja
löysivät toisensa. Rakastimme toisiamme edes yhden yön"

 

Äidille tiedoksi, että mitään pussaamista kummempaa ei tapahtunut ja muille tiedoksi, että se oli mahtava kesä se. Kuten kuitenkin huomaatte, aineksia oli enemmän Reginan "Naisten unelmia" palstalle kuin ainekirjoitukseen.

Niin tai näin, kirjoittaminen on kivaa. Tyylini on vapaa ja olen välttynyt kielipoliisien hyökkäyksiltä. Kirjoittaminen on myös vapauttavaa ja henkiset riippurintani tekevät aina helikopteria kirjoittamisen jälkeen. Suosittelen jokaista tekemään sitä, mikä saa endorfiinit virtaamaan ja olon hyväksi, oli se sitten puolimaraton, Fazerin sininen, kirjoittaminen tai tämän blogin lukeminen!